"Heme" - en suveren julegave!


Omslagsbildet ble kåret til vinner av fotokonkurransen. Det viser utsikt fra Grøtådalen gruver i Tylldalen, Fotograf er Marit Eggen.

Tynset Rotarys egen fotobok fra hele regionen - "Heme" - er den perfekte gave, både til jul og til andre anledninger. Boka har undertittelen "Øyegodt fra Nord-Østerdal" og er en 120 sider lang hyllest til den flotte regionen vi bor i. Du finner boka hos regionens bokhandlere, og den kan også bestilles direkte fra Tynset Rotaryklubb. Kjøper betaler da frakt.

Hvorfor lagde klubben en egen fotobok? Våren 2014 inviterte Tynset Rotaryklubb nordøsterdøler, hyttefolk og andre med en eller annen tilknytning til regionen til å delta i fotokonkuirranse. Målet var å gi alle som har et hjerte for Nord-Østerdal ei bok med glimt fra de gode stemningene, livet som leves i regionen og den varke naturen denne delen nord i Hedmark er kjent for. Vi ville vise alle at dette er et godt sted å leve, et sted med høy himmel.

Vi fikk mange bidrag og det var ingen lett jobb å plukke ut de bildene som har fått plass i boka. Det er gjort et skjønnsomt utvalg, for det er øyet som ser som avgjør hva det er som gjør Nord-Østerdal til et godt sted å være.

Boka kom ut til jul 2016 i et opplag på 2000 eksemplarer. Overskuddet av salget går uavkortet til veldedige og allmennyttige formål i lokalsamfunnet.

Pris: 345,-

Boka kan kjøpes hos

  • Alvdal Bok- og papirhandel
  • Amneus Boghandel, Røros
  • Ingeborg Karina Aamodts, Åkrestrømmen 
  • Musea i Nord-Østerdalen
  • Notabene på Domus
  • Solhellinga Folldal
  • Telstad gård
  • Tynset Bokhandel
  • Tynset Optiske
  • Tynset rotaryklubb

På side 13: Tynset bru speiler seg i Glåma under vårflommen. Fotograf er Egil Scott Synnestvedt.På side 114: Femundløpet har vært arrangert i Røros - og Nord-Østerdal-regionen siden 1990. Bildet er levert av Femundløpet.På side 111: Bjørnhollia Turisthytte har stengt for sommeren opplyser plakaten ved Straumbu i Atndalen, Fotograf er Mette Brandsgård.


 
Opplevelser fra Stortinget

16. januar 2020

Opplevelser fra Stortinget

Bersvend Salbu er vararepresentant for SV’s Karin Andersen på Stortinget. Han gjorde seg noen tanker om rekrutteringen av politikere og at politikere har blitt mer profesjonalisert, – og om de evner å fange opp interessene til folket.

Inntrykk etter en reise i Kina – Del 1

16. desember 2019

Inntrykk etter en reise i Kina – Del 1

På Rotaryklubbens andre møte i desember fortalte vår president, Tore Stubbe, om sine opplevelser fra en reise i Kina. Turen varte i tre uker, og hadde bydd på mange opplevelser og inntrykk fra et land som er helt annerledes enn vårt eget.

Fotografens Tynset

30. november 2019

Fotografens Tynset

Anne og Åsmund Skjøtskift har hatt travle dager etter at de begynte å bla gjennom den store negativsamlingen til Johan Henrik Bratbakken som drev Tynset foto i perioden 1936 – 1954 fram til familien Skjøtskift tok over butikken.

Besøk av Distriktsguvernør Vigdis Osbak

22. november 2019

Besøk av Distriktsguvernør Vigdis Osbak

Tirsdag 19. november fikk vi besøk av distriktsguvernør Vigdis Osbak og assisterende distriktsguvernør Finn Erik Sandmo. Distrikt 2305 er et stort distrikt, og dekker geografisk Hedmark, Oppland, Sunnmøre, Romsdal, samt Eda i Sverige.

Tone tente lyset

5. november 2019

Tone tente lyset

Fredag 1. november 2019 vil stå som en merkedag i forbindelse med det store bru- og stiprosjektet på Tynset. Byggingen av Nebybrua er i rute, stiene er stort sett ryddet og så var det tid for lysfest i regi av foreningen Nebybruas venner.

Biogass i Fjellregionen

31. oktober 2019

Biogass i Fjellregionen

Nylig besøkte Oddvar Austbø Tynset Rotaryklubb for å fortelle om et prosjekt han har jobbet med, nemlig mulighetene for å produsere biogass av blant annet husdyrgjødsla i Fjellregionen.

Yrkesforedrag av Randi Aas

25. oktober 2019

Yrkesforedrag av Randi Aas

Randi er født og oppvokst på Tynset, og har alltid hatt sin adresse her, selv om hun har vært utafor bygda for å skaffe seg utdanning. Hun kan vel stå som eksempel på en person som har benyttet seg av det man kan kalle livslang «livslang læring».

Fjellregionen Interkommunale AvfallsSelskap FIAS

18. oktober 2019

Fjellregionen Interkommunale AvfallsSelskap FIAS

Berit Selboe-Coote fra FIAS holdt et meget interessant foredrag om sin arbeidsplass, og ikke minst om at det i løpet av neste år vil bli innført ny ordning for håndtering av avfall.

Luftbrua til Berlin 1948-49 – et 70-årsminne

8. oktober 2019

Luftbrua til Berlin 1948-49 – et 70-årsminne

Den 30. september var det 70 år siden det siste flyet i luftbrua landet på Tempelhof flyplass i Berlin. I den forbindelse holdt Håkon Trønnes et foredrag om bakgrunnen for delingen av Tyskland etter krigen og om årsaken til at luftbrua ble iverksatt.

Nord-Østerdal videregående skole

3. oktober 2019

Nord-Østerdal videregående skole

Rektor Anne Buttingsrud holdt nylig foredrag om Nord-Østerdal videregående skole for en spørrelysten forsamling. Skolen har rundt 500 elever, noe som er mange nok til at de kan ha et forholdsvis bredt utvalg av studieretninger.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Frivilligsentralen
Adresse: Meirigata 4 B
Postnummer: 2500
Sted: Tynset
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:30:00
Møtespråk: no

Rakfisklag
4. feb. 2020, 19.30 - 20.30

Medlemskomiteen ønsker velkommen til rakfisklag. R ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...