Ann Jorunn Røe fikk stimuleringsprisen 2018

Det var med glede og stor begeistring at presidenten for Tynset Rotaryklubb, Marit Arnesen, delte ut en velfortjent stimuleringspris til Ann Jorunn Røe. 

I høst flyttet Ann Jorunn til London for å studere musikk og utvikle seg som artist. Pr dags dato er hun elev ved The British and Irish Modern Music (BIMM) Institute i London på låtskriverlinja, med mål om en bachelorgrad etter 3 års studier. 

Ann Jorunn er en svært allsidig artist, og behersker sang innen sjangrene jazz, blues, pop og klassisk, og hun blander gjerne sjangere. Dessuten behersker hun dans og teaterroller. Da hun ble spurt om hva hun likte best hadde hun store problemer med å svare, for egentlig liker hun nesten all musikk, men hardrock er nok ikke helt hennes greie.

Da Ole Albert ringte for å fortelle at hun skulle motta stimuleringsprisen var hun nok til å begynne med litt reservert. Telefoner fra ukjente, hyggelige personer fra Norge er gjerne telefonselgere! Men da hun skjønte at hun skulle få en pris ble hun hoppende glad og lovet å møte opp for å motta prisen. Som fattig student har hun selvfølgelig stort behov for økonomisk stimulering og støtte. 

Om stimuleringsprisen

Prisen består av et diplom og en sjekk på 10.000 kroner. Prisen ble første gang utdelt i 2010, og deles ut til unge og lovende kulturtalenter. 

Kriteriene for tildeling er:
  • Kandidaten primært skal være i alderen 18-23 år
  • Kandidaten skal primært bo i Tynset kommune
  • Skal ha vist talent innenfor sjangeren sang, musikk og teater.
  • Bør i tillegg ha utvist interesse, ambisjoner og vilje til å utvikle seg videre innenfor sin kunstart, gjerne mot en profesjonell karriere.
  • Prisen gis som en inspirasjon til faglig utvikling innen sitt felt, som studieopphold, privatundervisning hos profesjonelle utøvere eller lignende.
Det er ingen tvil om at Ann Jorunn oppfyller kriteriene. 

Deretter leste Presidenten opp en lang og omfattende CV som omhandlet Ann Jorunns artistkarriere fra hun var 15 år og fram til nå da hun er 21. Allerede på kulturskolen leverte hun to sanger hvor hun sto for både tekst og melodi. Der spilte hun fløyte og deltok innen dans, men de siste årene har hun hatt sang som hovedinstrument. Til tross for sin unge alder, har hun vært med i flere store oppsetninger. Hele hennes omfangsrike artistkarriere gjengis litt lenger nede i artikkelen. Presidenten avsluttet sitt innlegg med disse ordene: «Vi er overbevist om at du vil nå din drøm om å kunne leve av musikken. Det blir spennende å følge deg videre!»


Ann Jorunn takket for prisen både muntlig og ikke minst med to låter akkompagnert av nydelig gitarspill. 


Så ble hun intervjuet om studentlivet i London av en svært spørrelysten forsamling før hun avsluttet med et ekstranummer. Konklusjonen var klar; Ann Jorunn er virkelig en verdig prisvinner.

Studentlivet i London

Da hun kom til London følte hun absolutt at hun nå måtte stå på egne ben. Storbyen London er litt annerledes enn Tylldalen der alle kjenner alle. I London kjente hun ingen da hun kom dit. Bolig måtte hun skaffe seg selv, og hun endte opp med å bo sammen med to andre studenter, ei jente fra Spania og ei fra Italia, så nå vet hun hvor hun skal reise på ferie! 

I tillegg til at det går i musikk på skolen, så har de tre jentene virkelig funnet hverandre musikalsk. Derfor går det gjerne i musikk i boligen ofte til langt på natt. Trolig er boligen godt lydisolert, men det kan også tenkes at de har tunghørte eller forståelsesfulle naboer.

På skola er det elever fra mange land, slik som USA, Hellas, Italia, Spania, Brasil, Sverige, Litauen og Polen. Skoleåret startet med en opptaksprøve som gikk ut på å dokumentere kunnskaper om skalaer og akkorder. Språkkunnskapene holdt det å dokumentere via tidligere eksamenskarakterer.

En av oppgavene på skola er å lage en ny låt hver uke. Det er krevende, men hun må innrømme at hun stortrives som student i London. Noen kvelder kan de få med seg noen andre studenter og spille på noen av Londons mange puber og klubber. Dette får de ikke betalt for, men de får jo masse god erfaring.

Ann Jorunn har tidligere utgitt egne låter som er tilgjengelige via iTunes, Spotify og andre strømmetjenester på internett. Det er en god erfaring å ta med seg når de skal begynne med den delen av musikkfaget på skolen.

Av andre nordmenn har hun truffet kun en, og han tar utdannelse innen «businessdelen» av musikkfaget. Kanskje kan han være aktuell å samarbeide med en gang i framtida. Her gjelder det å bygge relasjoner.

Julejazz


Etter nyttår går turen tilbake til London, men før det, den 28. desember kan vi høre henne i Nystua i Tynset kulturhus, kl. 20.00 under Tynset jazzklubs julejazz med storband og jam.

Ann Jorunns artistkarriere hittil:

Askepott

Allerede da hun var 15 år og tiendeklassing, i februar 2013, tok Ann Jorunn over som Askepott i forestillingen ved samme navn, en jubileumsforestilling i forbindelse med Tynset kulturhus sitt 25-årsjubileum. Suksessen til Astrid Sugaren, «Idol-Astrid», (som også har fått prisen) åpnet for en ny sangfugl – nemlig for Ann Jorunn. Oppsettingen av Askepott var et samarbeid mellom Den Norske Opera & Ballett og Concerten Ensemblet. Den gang brukte hun det meste av vinterferien til å finpusse rollen som Askepott ved Den Norske Opera i Oslo. 


Galleri Elgen og Mitt lille land

I november 2014 sto Ann Jorunn for det musikalske innslaget under åpningen av utstillingen med Runa Bogers tekstil og Brita Skybaks tegninger i Galleri Elgen. 8. november samme år sto hun på gjestelisten da Tylldalen Blandakor inviterte til konserten «Mitt lille land» i samfunnshuset, en reise i ord og toner gjennom 100 år fram til 2014. 

Livestock

I påsken i 2015 hadde bandet «Dekka og Slekta» som hun var med i, sin Livestock-debut under festivalens Kick-off på Salvalen. Dette ga mersmak for bandjentene som inntok Livestock-scenen på Stormoen i Alvdal samme sommer.

UKM 2015

Helgen 13. april samme år entret 302 talentfulle utøvere scenen i Os-hallen. Anledningen var fylkesmønstringa til Hedmark UKM. Bandet «Dekka og Slekta» med Ann Jorunn (17), Guro Tronsmoen (18), Oda Tangen (18), Ragnhild Moan (18) og Tora Trønnes Lilleeggen (17) gikk med sitt sceneinnslag til UKMs landsfestival i Trondheim.

I oktober 2015 spilte og sang Ann Jorunn sammen med Juni Hjertager under utstillingsåpningen til
Toya Bergersen og Oddvar Bergersen i Galleri Elgen.

Julekonserter

I desember arrangerte «Foreningen Andreas Olderviks minnepris» julekonserter for første gang. Sammen med Eva Holm Foosnæs, Svein Gjelten Bakken, Vegard Austli Kjøsnes, Knut Stiklestad og Ragnhild Moan sto Ann Jorunn for «luggum» stemning og variert julemeny i både Tylldalen og Folldal kirker.

Elevbedrift 2016. 

Elevbedriften Feedback UB fra Nord-Østerdal videregående skole hadde tatt på seg gjennomføringen av årets Ungdommens kulturmønstring, UKM, for Tynset og Alvdal. Sammen med Ragnhild Moan var Ann Jorunn konferansier og ledet både aktører og publikum gjennom mønstringen. Da var Ann Jorunn elev ved musikklinja ved Nord-Østerdal videregående skole.

Den røde mølle

Så ble det 17. februar 2016 og forestillingen «Den røde mølle» eller «Moulin Rouge», en storsatsing på tvers av fagområdene ved Nord-Østerdal videregående skole ble satt opp. Hovedrollen og stjernen i Paris sin nattklubb Moulin Rouge er Satin. Satin ble levendegjort av Ann Jorunn. Hun gjorde en strålende innsats og bar forestillingen med sin opptreden, skrev blant annet Tynset kommune om hennes prestasjoner i oppsetningen da de nominerte henne til Drømmestipendet, i konkurranse med 15 andre fra Hedmark. 

Bygdan rundt

Tylldølenes revyutgave i påska 2016 het «Bygdan Rundt» og var inspirert av NRK1-programmet Norge Rundt. Ann Jorunn var med og spilte blant annet mot ordfører Merete Myhre Moen.

Eget firma

I 2016 startet Ann Jorunn sitt eget firma som heter «Ann Jorunn Røe».

Solist hos Øvre Rendal Mannskor

I april 2016 spilte og sang hun og Ragnhild Moan fra ungdomsbedriften Feedback UB ved Nord-Østerdal videregående med Øvre Rendal Mannskor under deres konsert. Ann Jorunn framførte flere soliststykker.

Plateinnspilling

I mai 2017 satset Ann Jorunn 30.000 kroner av egne sparepenger for å spille inn tre singler. 

22. mai ga hun ut sin første singel "We Could Fly", en selvskrevet og selvkomponert låt arrangert av Frod Berntzen, spilt inn i StudioEner i Hamar med musikerne Ole Gjøstøl, Morten Strypet og Mats Lillehaug. Låta kunne du, og kan du fortsatt, høre på de fleste strømmetjenester, blant dem på Spotify og iTunes.

18. juli slapp hun sin andre singel, «Satin and Silk». Samme dag spilte Ann Jorunn og Fredrik
Nøss Høyem en akustisk versjon av låta, pluss andre egne låter, på Tynset torg da Sommertoget var på besøk. Satin and Silk er selvskrevet og komponert med hjelp av Fredrik Nøss Høyem. Den ble også spilt inn i StudioEner og arrangert av Frode Berntzen. Musikerne Ole Gjøstøl, Morten Strypet, Olav Slagsvold og Mats Lillehaug bidro. Også denne singlen ble lagt ut på flere strømmetjenester, denne gang også på Spotify og ITunes samt på Google Play Musikk.

I uke 37 ble «Satin and Silk» A-listet på NRK P1 Hedmark og Oppland.

Kveldens høydepunkt

I desember 2017 var det igjen duket for konsert med Øvre Rendalen Mannskor. Avslutningsnummeret, «O helga natt» med Ann Jorunn som solist ble av mange trukket fram som kveldens høydepunkt.

Olsokspelet 2018

I sommer, da har vi kommer til 2018, hadde hun en av hovedrollene i Olsokspelet «Dei urolege av hjarte». 

Stimuleringsprisen er tidligere tildelt:

2010 Lars Thingelstad
2011 Håvar Bjørnseth Ødegård
2013 Astrid Sugaren
2014 Øystein Wangen
Stimuleringsprisen ble ikke delt ut i 2012, 2015, 2016 eller i 2017.

 
Opplevelser fra Stortinget

16. januar 2020

Opplevelser fra Stortinget

Bersvend Salbu er vararepresentant for SV’s Karin Andersen på Stortinget. Han gjorde seg noen tanker om rekrutteringen av politikere og at politikere har blitt mer profesjonalisert, – og om de evner å fange opp interessene til folket.

Inntrykk etter en reise i Kina – Del 1

16. desember 2019

Inntrykk etter en reise i Kina – Del 1

På Rotaryklubbens andre møte i desember fortalte vår president, Tore Stubbe, om sine opplevelser fra en reise i Kina. Turen varte i tre uker, og hadde bydd på mange opplevelser og inntrykk fra et land som er helt annerledes enn vårt eget.

Fotografens Tynset

30. november 2019

Fotografens Tynset

Anne og Åsmund Skjøtskift har hatt travle dager etter at de begynte å bla gjennom den store negativsamlingen til Johan Henrik Bratbakken som drev Tynset foto i perioden 1936 – 1954 fram til familien Skjøtskift tok over butikken.

Besøk av Distriktsguvernør Vigdis Osbak

22. november 2019

Besøk av Distriktsguvernør Vigdis Osbak

Tirsdag 19. november fikk vi besøk av distriktsguvernør Vigdis Osbak og assisterende distriktsguvernør Finn Erik Sandmo. Distrikt 2305 er et stort distrikt, og dekker geografisk Hedmark, Oppland, Sunnmøre, Romsdal, samt Eda i Sverige.

Tone tente lyset

5. november 2019

Tone tente lyset

Fredag 1. november 2019 vil stå som en merkedag i forbindelse med det store bru- og stiprosjektet på Tynset. Byggingen av Nebybrua er i rute, stiene er stort sett ryddet og så var det tid for lysfest i regi av foreningen Nebybruas venner.

Biogass i Fjellregionen

31. oktober 2019

Biogass i Fjellregionen

Nylig besøkte Oddvar Austbø Tynset Rotaryklubb for å fortelle om et prosjekt han har jobbet med, nemlig mulighetene for å produsere biogass av blant annet husdyrgjødsla i Fjellregionen.

Yrkesforedrag av Randi Aas

25. oktober 2019

Yrkesforedrag av Randi Aas

Randi er født og oppvokst på Tynset, og har alltid hatt sin adresse her, selv om hun har vært utafor bygda for å skaffe seg utdanning. Hun kan vel stå som eksempel på en person som har benyttet seg av det man kan kalle livslang «livslang læring».

Fjellregionen Interkommunale AvfallsSelskap FIAS

18. oktober 2019

Fjellregionen Interkommunale AvfallsSelskap FIAS

Berit Selboe-Coote fra FIAS holdt et meget interessant foredrag om sin arbeidsplass, og ikke minst om at det i løpet av neste år vil bli innført ny ordning for håndtering av avfall.

Luftbrua til Berlin 1948-49 – et 70-årsminne

8. oktober 2019

Luftbrua til Berlin 1948-49 – et 70-årsminne

Den 30. september var det 70 år siden det siste flyet i luftbrua landet på Tempelhof flyplass i Berlin. I den forbindelse holdt Håkon Trønnes et foredrag om bakgrunnen for delingen av Tyskland etter krigen og om årsaken til at luftbrua ble iverksatt.

Nord-Østerdal videregående skole

3. oktober 2019

Nord-Østerdal videregående skole

Rektor Anne Buttingsrud holdt nylig foredrag om Nord-Østerdal videregående skole for en spørrelysten forsamling. Skolen har rundt 500 elever, noe som er mange nok til at de kan ha et forholdsvis bredt utvalg av studieretninger.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Frivilligsentralen
Adresse: Meirigata 4 B
Postnummer: 2500
Sted: Tynset
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:30:00
Møtespråk: no

Rakfisklag
4. feb. 2020, 19.30 - 20.30

Medlemskomiteen ønsker velkommen til rakfisklag. R ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...