Vil du være med på en av Rotarys sommerleirer i år?

Er du mellom 15 og 25 år?


Hvert år arrangerer Rotary en rekke sommerleirer for ungdom i aldersgruppen 15 til 25 år. Dette skjer i perioden juni, juli og august, og her treffes ungdom fra mange forskjellige land. Tilbudene legges ut etter hvert som innbydelsene er klare, men gjør gjerne klar søknaden din allerede nå.

Rotarys sommerleirer arrangeres over hele kloden, så her er det virkelig en mulighet for å komme seg ut i verden og knytte vennskapsbånd som kan være nyttige i framtida. Rotarys sommerleirer passer for ungdommer som er sosiale og utadvendte og de må være i stand til å kommunisere på engelsk. Under oppholdet bor man gjerne hos en vertsfamilie, men se nærmere informasjon under hver enkelt sommerleir.

En oversikt over hvilke sommerleirer som er tilgjengelige akkurat nå, samt søknadsskjema finner du her:

De forskjellige leirene kan ha forskjellige temaer, vilkår og aldersgrenser, dette er beskrevet under hver enkelt leir. Det kommer til stadig nye sommerleirer, og de blir tildelt fortløpende etter hvert som ungdommene melder sin interesse.
Søknaden må fylles ut elektronisk, men må skrives ut og signeres av søkeren og eventuelt foreldrene dersom søkeren er under 18 år. Tillitsvalgte i den lokale Rotaryklubben skal også underskrive søknaden, derfor vil det være nyttig om søkeren tar kontakt med Rotaryklubben slik at alle formaliteter kommer på plass uten unødvendige forsinkelser. Søknaden bør være klar når det dukker opp en sommerleir som er av interesse for da tildeles plass etter hvert som søknadene kommer inn.
Ungdom som får plass på sommerleir betaler kr 1500 i gebyr til Rotary Norge. De fleste sommerleirene tar seg noe betalt for selve arrangementet, i størrelsesorden 100-500 Euro. Dette, samt reise- og lommepenger må betales av deltageren selv, med mindre den lokale Rotary-klubben ønsker å sponse deltageren.

Kontaktperson i Tynset Rotaryklubb er:

Leder for ungdomsutveksling Brynhild Nygard
Telefon: 41668926

Hun vil også kunne gi ytterligere opplysninger om sommerleirene og søknadsprosessen.  

Her finner du informasjon om hvordan du søker:


Kari Borgos
Sommeren 2017 reiste Kari Kristine Borgos på en av Rotary’s sommerleirer i Italia. Senere fortalte hun om oppholdet til Rotaryklubbens medlemmer, se referat her: Rotary sommerleir i Italia

  


 
Tone tente lyset

5. november 2019

Tone tente lyset

Fredag 1. november 2019 vil stå som en merkedag i forbindelse med det store bru- og stiprosjektet på Tynset. Byggingen av Nebybrua er i rute, stiene er stort sett ryddet og så var det tid for lysfest i regi av foreningen Nebybruas venner.

Biogass i Fjellregionen

31. oktober 2019

Biogass i Fjellregionen

Nylig besøkte Oddvar Austbø Tynset Rotaryklubb for å fortelle om et prosjekt han har jobbet med, nemlig mulighetene for å produsere biogass av blant annet husdyrgjødsla i Fjellregionen.

Yrkesforedrag av Randi Aas

25. oktober 2019

Yrkesforedrag av Randi Aas

Randi er født og oppvokst på Tynset, og har alltid hatt sin adresse her, selv om hun har vært utafor bygda for å skaffe seg utdanning. Hun kan vel stå som eksempel på en person som har benyttet seg av det man kan kalle livslang «livslang læring».

Fjellregionen Interkommunale AvfallsSelskap FIAS

18. oktober 2019

Fjellregionen Interkommunale AvfallsSelskap FIAS

Berit Selboe-Coote fra FIAS holdt et meget interessant foredrag om sin arbeidsplass, og ikke minst om at det i løpet av neste år vil bli innført ny ordning for håndtering av avfall.

Luftbrua til Berlin 1948-49 – et 70-årsminne

8. oktober 2019

Luftbrua til Berlin 1948-49 – et 70-årsminne

Den 30. september var det 70 år siden det siste flyet i luftbrua landet på Tempelhof flyplass i Berlin. I den forbindelse holdt Håkon Trønnes et foredrag om bakgrunnen for delingen av Tyskland etter krigen og om årsaken til at luftbrua ble iverksatt.

Nord-Østerdal videregående skole

3. oktober 2019

Nord-Østerdal videregående skole

Rektor Anne Buttingsrud holdt nylig foredrag om Nord-Østerdal videregående skole for en spørrelysten forsamling. Skolen har rundt 500 elever, noe som er mange nok til at de kan ha et forholdsvis bredt utvalg av studieretninger.

Mitt Tynset

30. september 2019

Mitt Tynset

Hele bokprosjektet startet med at Jan Kåre presenterte dikt fra lokale forfattere hver fredag i Arbeidets rett. Dette satte Grete-Mimmi stor pris på, og savnet diktene da han sluttet med denne «spalten».

Neby bru september/oktober 2019

27. september 2019

Neby bru september/oktober 2019

Arbeidet med Neby bru går stadig framover, og i skrivende stund i månedsskiftet september/oktober er statusen den at brukarene ute i elva er ferdig støpt og forskalingene er fjernet.

Rotary besøkte Tynset Flyklubb

23. september 2019

Rotary besøkte Tynset Flyklubb

Det var Svein Ellingvåg i Tynset flyklubb som sto for både informasjon, omvisning på flyplassen og han serverte også vafler og kaffe. Flyklubben er en av landets eldste, -stiftet i 1938. Flystripa ble først anlagt i samarbeid med luftforsvaret.

Grunnskrinet på plass på Neby bru

5. september 2019

Grunnskrinet på plass på Neby bru

Tirsdag 03.09.2019 vil stå som en viktig dag i arbeidet med å bygge Neby bru. Det er kanskje vanlig å legge ned en grunnsten, men her har man valgt å bytte ut stenen med et skrin laget på Nord-Østerdal Videregående skole.

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Frivilligsentralen
Adresse: Meirigata 4 B
Postnummer: 2500
Sted: Tynset
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:30:00
Møtespråk: no

Årsmøte
3. des. 2019, 19.30 - 08:30 PM

På valg: - President for rotaryåret 2021/2022 - ...

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...